Rozmarýnová panenka s česnekem

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

3 plátky z vepřové panenky (1,5 cm silné)
1-2 lžíce olivového oleje extra virgin
1 stroužek česneku
1/2 lžičku rozmarýnu (měla jsem jen sušený, čerstvý by byl lepší)
špetka čerstvě nahrubo mletého pepře
event sůl (není nutná - já nesolím)

Postup přípravy receptu

  1. Z prolisovaného česneku, pepře, rozmarýnu a oleje si připravíme marinádu.

  2. Z očištěné vepřové panenky si uřízneme 3 plátky o síle 1,5 cm, obalíme v marinádě a necháme 2-3 hod v lednici odležet.

  3. Medailonky restujeme z každé strany cca 4 minuty (na nepřilnavé pánvi již bez dalšího tuku). Ihned podáváme. Dle chuti můžeme na talíři dosolit. Jako přiloha se hodí libovolně upravené brambory, čerstvá zelenina nebo zeleninový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!