Rozmarýnová panenka s česnekem
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 3 plátky z vepřové panenky (1,5 cm silné)
- 1-2 lžíce olivového oleje extra virgin
- 1 stroužek česneku
- 1/2 lžičku rozmarýnu (měla jsem jen sušený, čerstvý by byl lepší)
- špetka čerstvě nahrubo mletého pepře
- event sůl (není nutná - já nesolím)
Postup Rozmarýnová panenka s česnekem
Postup přípravy receptu
-
Z prolisovaného česneku, pepře, rozmarýnu a oleje si připravíme marinádu.
Z očištěné vepřové panenky si uřízneme 3 plátky o síle 1,5 cm, obalíme v marinádě a necháme 2-3 hod v lednici odležet.
Medailonky restujeme z každé strany cca 4 minuty (na nepřilnavé pánvi již bez dalšího tuku). Ihned podáváme. Dle chuti můžeme na talíři dosolit. Jako přiloha se hodí libovolně upravené brambory, čerstvá zelenina nebo zeleninový salát.