Rozmarýnová kachní játra

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

300 g kachních jater
2 cibule
1 stroužek česneku
1/2 červené papriky
1/2 žluté papriky
pórek (5 cm z bílé části a 5 cm ze zelené části)
sůl
rozmarýn
olivový olej
voda

Postup přípravy receptu

  1. Játra si omyjeme, osušíme a posypeme rozmarýnem, dál si nakrájíme cibule a pórek na proužky, česnek na plátky a papriky na menší kousky.

  2. Na pánev si dáme olej, na něj cibuli, tu osmažíme do sklovita, pak přidáme pórek, papriky a česnek, necháme chvilku orestovat.

  3. Vše nahrneme ke kraji pánve a do středu položíme játra a smažíme je po obou stranách do měkka-je to rychle), všechno osolíme dle své chuti, zamícháme zeleninku a zalijeme trochou vody, aby bylo trochu šťávy, převaříme a máme hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!