Rozmarýnová kachní játra
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 300 g kachních jater
- 2 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1/2 červené papriky
- 1/2 žluté papriky
- pórek (5 cm z bílé části a 5 cm ze zelené části)
- sůl
- rozmarýn
- olivový olej
- voda
Postup Rozmarýnová kachní játra
Postup přípravy receptu
-
Játra si omyjeme, osušíme a posypeme rozmarýnem, dál si nakrájíme cibule a pórek na proužky, česnek na plátky a papriky na menší kousky.
Na pánev si dáme olej, na něj cibuli, tu osmažíme do sklovita, pak přidáme pórek, papriky a česnek, necháme chvilku orestovat.
Vše nahrneme ke kraji pánve a do středu položíme játra a smažíme je po obou stranách do měkka-je to rychle), všechno osolíme dle své chuti, zamícháme zeleninku a zalijeme trochou vody, aby bylo trochu šťávy, převaříme a máme hotovo.