Rozinkové hřebínky

Recepty, Cukroví

Suroviny

6 dkg mletých rozinek
15 dkg mletých ořechů
15 dkg mletého cukru
1 celé vejce

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny zpracuji na vále. V mikrotenu dám odpočinout do lednice. Může být i do dalšího dne. Pak rozválím mezi mikroteny na plát asi 4 mm vysoký a vykrájím tvary.

  2. Na plech je třeba dávat kousek od sebe, naskočí při pečení. Peču na pečícím papíru. Plech dám do vyhřáté trouby asi na 190°C. Asi po 3 minutách teplotu snížím na 160-170°C.

  3. Při nižší teplotě se peče poměrně krátce (jen pár minut) do světlerůžova. Z tohoto množství je zhruba asi 65 kousků.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!