Rozbalený vepřový ptáček
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 300 g vepřové kotlety na plátky
- 100 g špeku (vcelku)
- 1 lžíce sádla
- 4 kyselé okurky
- 2 nožičky párku
- 1 lžička plnotučné hořčice
- 1 větší cibule
- 1-2 lžíce hladké mouky
- okurkový nálev
- sůl
- pepř
Postup Rozbalený vepřový ptáček
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi rozehřejte sádlo a po obou stranách na něm opečte zprudka naklepané, osolené a opepřené plátky masa.
Vyjměte a do sádla přidejte na kostičky nakrájený špek.
Opečte, dejte bokem, přidejte na kolečka nakrájenou cibuli, párky na kolečka, na kostičky nakrájenou okurku.
Podlijte horkou vodou, vraťte maso a v troubě pečte doměkka tak, aby bylo maso neustále potopené.
Vyjměte z trouby, maso vyndejte, do zbylé omáčky nalijte trochu láku z okurek a trochu vody, přidejte hořčici a rozmixujte omáčku dohladka.
Mouku rozmíchejte v horké vodě a omáčku zahustěte.
Chvíli povařte, dosolte, vraťte maso a ještě v omáčce prohřejte.