Rozbalený vepřový ptáček

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

300 g vepřové kotlety na plátky
100 g špeku (vcelku)
1 lžíce sádla
4 kyselé okurky
2 nožičky párku
1 lžička plnotučné hořčice
1 větší cibule
1-2 lžíce hladké mouky
okurkový nálev
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi rozehřejte sádlo a po obou stranách na něm opečte zprudka naklepané, osolené a opepřené plátky masa.

  2. Vyjměte a do sádla přidejte na kostičky nakrájený špek.

  3. Opečte, dejte bokem, přidejte na kolečka nakrájenou cibuli, párky na kolečka, na kostičky nakrájenou okurku.

  4. Podlijte horkou vodou, vraťte maso a v troubě pečte doměkka tak, aby bylo maso neustále potopené.

  5. Vyjměte z trouby, maso vyndejte, do zbylé omáčky nalijte trochu láku z okurek a trochu vody, přidejte hořčici a rozmixujte omáčku dohladka.

  6. Mouku rozmíchejte v horké vodě a omáčku zahustěte.

  7. Chvíli povařte, dosolte, vraťte maso a ještě v omáčce prohřejte.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!