Roštěnky s rýží

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

4 plátky hovězího masa
2 cibule
3 lžíce hladké mouky
2 lžičky sladké papriky
vývar nebo voda s masoxem
1 lžíce sojové omáčky
plnotučná hořčice
olej
sůl
pepř
1 párek
2 kyselé okurky

Postup přípravy receptu

  1. Roštěnky naklepeme, po stranách nařízneme, aby se nekroutily. Osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na pánvi rozpálíme olej a roštěnky zprudka osmažíme. Dáme stranou a ve výpeku osmahneme 2 cibule nakrájené na jemno.

  2. Zaprášíme moukou a přidáme mletou papriku. Zalijeme vývarem, přidáme maso a dusíme cca 40 minut, dokud maso není měkké.

  3. Během dušení podléváme. Nakonec přidáme lžíci sojové omáčky pro barvu omáčky a na jemno nakrájený párek a kyselé okurky. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!