Roštěnky s celým česnekem

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

4 plátky vysokého roštěnce
12 stroužků naloženého česneku
4 syrové stroužky česneku
5 dkg špeku
1 větší cibule
půlka cukety
červená paprika
oleje
máslo
sůl
pepř
plátek chleba

Postup přípravy receptu

  1. Plátky roštěné omyjeme, po stranách nakrájíme, rozklepeme a osolíme a opepříme. Stroužky syrového česneku utřeme a natřeme na maso.

  2. V kastrolu rozpálíme olej, opečeme na něm plátky masa z obou stran, vyjmeme je a dáme stranou.

  3. Na rozpálený olej po mase vhodíme kostičky špeku, zpěníme na jemno nakrájenou cibulku a vložíme maso zpět, přidáme část másla, podlijeme vodou, přiklopíme poklicí a dusíme.

  4. Když je maso poloměkké, přidáme k němu nadrobno pokrájenou cuketu s červenou paprikou, 1 plátek chleba natrhaný na malé kousky a dusíme doměkka.

  5. Zelenina s chlebem se rozvaří a zahustí nám šťávu, do které asi 10 minut před podáváním přidáme i s trochou nálevu několik stroužků naloženého česneku. Podáváme s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!