Roštěnky plněné kapii a Hermadurem

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

4 plátky roštěnce
4 plátky slaniny
1 červená kapie
1 žlutá kapie
1 sýr Hermadur
2 stonky řapíkatého celeru
6 cherry rajčátek
1 cibule
2 lžičky dijonské hořčice
2 lžíce rajského protlaku
3 stroužky česneku
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce cukru
tymián
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme přes folii, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý plátek poklademe plátkem slaniny. Kapie omyjeme, rozkrojíme, odstraníme semínka a podélně nakrájíme. Každý plátek poklademe dvěma proužky kapie, 1/4 sýru nakrájeného na plátky. Pevně stočíme, sepneme párátkem a ze všech stran opečeme na oleji.

  2. Maso naskládáme do pekáčku, zakryjeme alobalem a pečeme v troubě.

  3. Do pánve s výpekem od masa dáme nahrubo nakrájenou cibuli a na jemné plátky pokrájená celer a orestujeme. Osolíme, přidáme na plátky nakrájený česnek, protlak, tymián, podlijeme trochou vody a dusíme pod poklicí.

  4. Asi po 5 minutách přidáme nakrájená rajčata a na kostečky nakrájený zbytek kapie, cukr a dusíme dalších 5 minut. Podle potřeby přisolíme a odstavíme.

  5. Maso vyjmeme z pekáčku, výpek přidáme do zeleniny a krátce povaříme. Zeleninu rozdělíme na talíře, přidáme rozkrojené závitky. Jako přílohu podáváme uvařenou rýži.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!