Roštěnky na smetaně

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

1 kg roštěnek
3-4 cibule
1 lžíce sádla
šálek nakrájené zeleniny
1 lžička sladké papriky
hladká mouka
citrónová šťáva
šálek kysané smetany

Postup přípravy receptu

  1. Tence nakrájené roštěnky nakrájíme na dlaň široké pruhy, posolíme, opepříme a posypeme hladkou moukou.

  2. Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli a roštěnky na ní po obou stranách opečeme. Pak je jemně poprášíme paprikou a trochu podlijeme, přidáme nakrájenou zeleninu a dusíme doměkka. Podle potřeby ještě podléváme.

  3. Pak maso ze šťávy vyjmeme, omáčku procedíme a přidáme smetanu, zakapeme citrónovou šťávou a ještě povaříme.

  4. Omáčku nalijeme na roštěnky, ještě je prohřejeme a podáváme s těstovinami nebo knedlíky, někdo přidává i rýži.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!