Roštěnka s pepřovou omáčkou a pečenými brambory

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

800 g očištěného roštěnce
sůl
pepř celý čtyřbarevný
zelený pepř v nálevu
1 polévková lžíce hrubozrné hořčice
120 g másla
1,5 dcl oleje
1 polévková lžíce hladké mouky
300 ml smetany na vaření 12 %
1 větší sladkokyselá okurka (ale není nutná)
vývar
brambory
grilovací koření na brambory

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme brambory, které dobře opereme, omyjeme, a nakrájíme na čtvrtky. Prosypeme je grilovacím kořením a solí, přidáme trochu oleje a brambory v této marinádě pěkně obalíme. Rozprostřeme je na plech a pečeme při 180°C v troubě asi 40 minut.

  2. Mezitím si maso z roštěnce očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na čtyři pěkné plátky, zlehka naklepeme, na krajích několikráte nařízneme, pak jej potřeme hrubozrnou hořčicí a zprudka roštěnky opečeme na rozpáleném oleji, na hluboké pánvi asi na 2 minuty z každé strany. Maso pak vyjmeme, do výpeku přidáme máslo, zaprášíme moukou, zalijeme smetanou, přidáme nakládaný zelený pepř i část nálevu, čtyřbarevný pepř, trochu vývaru a lehce provaříme. Do hotové omáčky vložíme maso zpět, dochutíme solí a můžeme servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!