ROŠTĚNÁ NA ŽAMPIONECH

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

4 plátky hovězí roštěné
150 g žampionů
1-2 cibule (podle velikosti)
250 ml smetany
1/2 kostky hovězího bujónu
hladká mouka na obalení
sůl
pepř
sádlo na vymazání nádoby PH

Postup přípravy receptu

  1. Plátky roštěné odblaníme a po obvodu několikrát nařízneme. Naklepeme, lehce osolíme, opepříme a obalíme v mouce.

  2. Cibuli nakrájíme na jemné kostky. Dáme na sporák rozehřát sádlem vymazanou nádobu PH. Přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Pak přidáme maso a z obou stran osmahneme.

  3. Přendáme do stojanu PH, maso zalijeme smetanou, rozmělníme bujón a přidáme na silnější plátky nakrájené žampiony.

  4. Promícháme a vaříme na I. stupni asi 8 hodin, na II. stupni 4-5 hodin.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!