Rolované řízky s křenem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

7 porcí:
7 plátků vepřové kýty (ořech)
máslo
lahůdkové párky
sůl
křen

Postup přípravy receptu

  1. Nastrouhaný křen rozšleháme s máslem na hustou směs. Plátky masa naklepeme, osolíme a potřeme křenovou směsí (tloušťka asi 1 cm). Přidáme párek a zarolujeme jako španělského ptáčka.

  2. Rolky vložíme do varné mísy, podlijeme trochu vodou. Mísu není potřeba vymazávat tukem, neboť tuku budeme mít v míse za chvíli z másla až, až.

  3. Přiklopíme a dáme do trouby, předehřáté na 220-250°C. Necháme v klidu péct asi 20-25 minut.

  4. Potom odstraníme pokličku a pečeme dál ještě asi jednu hodinu. Průběžně maso obracíme, aby bylo ze všech stran rovnoměrně opečeno. Pokud by se nám zdálo, že v míse máme už málo šťávy, tak podlijeme trochou vody.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!