Rolka z červené řepy s kozím sýrem

Recepty, Předkrmy

Suroviny

2 větší bulvy červené řepy (cca 600g)
olivový olej
sůl
čerstvě mletý pepř
100 g čerstvého měkkého kozího sýra
1 lžíce medu
15 g vlašských ořechů

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejte na 180 ⁰C. Plech vyložte pečícím papírem.

  2. Červenou řepu nakrájejte na slabá kolečka (silná asi 5 mm). Rozložte plátky řepy na pečící papír, potřete lehce olivovým olejem, posolte a opepřete. Pečte, dokud řepa nezměkne, bude to trvat asi 45 minut.

  3. Měkkou řepu nechte zchladnout. Na pracovní plochu rozložte potravinářskou fólii.

  4. Jednotlivá kolečka řepy skládejte vedle sebe tak, aby se překrývaly a dohromady tvořili obdélník (velký zhruba 15 x 20 cm).

  5. Plát upěchujte rukama. Sýr rozetřete rovnoměrně po řepě a pomocí fólie zaviňte do rolády. Nechte ztuhnout v lednici.

  6. Roládu krájejte na plátky a na talíři pokapejte medem a posypte nasekanými ořechy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!