Rolička s kakaovým krémem

Recepty, Moučníky

Suroviny

těsto: 4 vejce, 4 lžíce moučkového cukru, 4 lžíce polohrubé mouky, špetka prášku do pečiva
krém: 200 g moučkového cukru, 300 ml mléka, 1 vrchovatá lžíce kakaa, 70 g hladké mouky, 3 žloutky, 1 máslo(250 g)nebo Hera.

Postup přípravy receptu

  1. Těsto si uděláme, že žloutky ušleháme s cukrem do pěny, pak lehce vmícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh z bílků.

  2. Vylijeme na plech s pečícím papírem, upečeme, vyklopíme, stáhneme pečící papír a necháme vychladnout zatočené.

  3. Vychladlý plát rozbalíme, pomažeme krémem a znova zatočíme. Kdo chce, může ještě ozdobit, krém zbývá, nevypotřebuje se všechen.

  4. Krém: Do kastrůlku dáme cukr, mléko, žloutky, mouku, kakao a metličkou rozmícháme. Z této směsi uvaříme kaši, necháme ji vychladnout a pak do ní zašleháme máslo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!