Roládový štrúdl

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
120 ml vlažné vody
120 ml vlažného mléka
60 g másla
60 g cukru krupice
1 vejce
1 KL soli
480 g hladké mouky
1 kvasnice
Náplň:
1 kg jablek
trocha rozpuštěnáho másla
2 lžíce rumu
1 vanilkový cukr bourbon
skořice
strouhanka
moučkový cukr
Na polití:
120 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 lžíce mléka

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na těsto zpracujeme v míse dohladka. Necháme v teplém místě nakynout na dvojnásobné množství.

  2. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme nahrubo.

  3. Poté z těsta vyválíme placku zhruba 65 cm x 40 cm. Celé potřeme rozpuštěným máslem, rozetřeme jablka, posypeme skořicí, vanil. cukrem, moučkovým cukrem, strouhankou a polijeme rumem. Vše opatrně zamotáme do rolády. Roládu nařežeme na 4 cm plátky a naskládáme do dortové máslem vymazané formy.

  4. Dáme péct do trouby na 175°C zhruba 35 minut. Ještě teplý koláč polijeme polevou umíchanou z mléka, cukru a vanil cukru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!