Roládky z vepřového masa na hlívě ústřičné

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

Vepřové plátky (kýta, kotleta) podle počtu strávníků
šunka (na každý kousek jeden plátek)
4-5 paprikáš (na každý plátek koleček)
špalíček párku nebo tenké klobásky
špalíček slaniny
špalíček mrkve
lahůdková cibule
sůl
pepř
hořčice
Na základ trochu oleje
1 cibule
asi 200 g hlívy nakrájené na nudličky
lžíce mouky na zahuštění šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa si naklepeme natenko, posolíme, popepříme, potřeme hořčicí.

  2. Na každý plátek masa naložíme plátek šunky, kolečka paprikáše, kousek mrkve, kousek zelené cibulky, špalíček párku a větší špalíček slaniny.

  3. Zabalíme do roládky a na zrůžovělém cibulovém základu ze všech stran orestujeme, podlijeme vodou, přidáme na nudličky nakrájenou hlívu a dusíme doměkka.

  4. Pak šťávu zahustíme asi jednou lžící hladké mouky a dobře provaříme. Podáváme s rýží, nebo bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!