Roládky z toustového chleba

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

Toustový chléb světlý nebo tmavý.
Na potření např.:
pomazánkové máslo bez příchuti nebo s příchutí
měkký tvaroh
tavený sýr
pesto
ajvar
majonéza
Náplně příklady:
plátky šunky
plátky sýra
nakrájené na hranolky:
broskve
jahody
jablka
paprika
rajčata
kyselé okurky
listový salát
krabí tyčinky
vejce na tvrdo...
Na ozdobu například sekané bylinky:
petrželka
máta
rozmarýn
(vařená sekaná vejce, různá semínka a oříšky)

Postup přípravy receptu

  1. Na sladké roládky se více hodí světlý chléb, na slané ten tmavý. Toustovým plátkům odkrojíme kůrku a na pevné podložce (prkénko) s potravinovou fólií každý plátek rozválíme válečkem na placičku. Chléb tím zhutní.

  2. Potřeme zvolenou pomazánkou (jen tenkou vrstvičku a pokud vrstvíme více náplní na sebe, je lépe každou náplň potřít znovu), poklademe náplní, zatočíme každý plátek zvlášť, potřeme i svrchu a obalíme ve zvoleném zdobení.

  3. Dáme vychladit. Můžeme ještě překrojit na menší kousky - sousta. Výborné jako pohoštění.

  4. Příklad:

  5. 1) ochucené pomazánkové máslo, list salátu, plátek šunky.

  6. 2) ajvar, pečené plátky lilku, sušené rajče z nálevu.

  7. 3) sladký tvaroh, ovoce, doplnit zmrzlinou.

  8. 4) pesto s majonézou, krabí tyčinka.

  9. 5) brusinky a hranolek sýra Brie. Sami jistě vytvoříte spoustu svých kombinací.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!