Roládky z kotlety a mletého masa

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

kotleta
600-750 g mletého masa
sůl
pepř
hořčice
100 ml teplé vody nebo mléka
majoránka
česnek
100-150 g plátků anglické slaniny
rozmarýn

Postup přípravy receptu

  1. Kotletu nařežeme na tenké plátky, opatrně je lehce rozklepneme, potřeme hořčicí, osolíme a opepříme.

  2. Do mletého masa vmícháme teplou vodu nebo mléko, sůl, rozetřený česnek a majoránku, můžeme i sekané zelené natě.

  3. Takto upravené mleté rozdělíme na plátky kotlety, pevně zavineme a každou rolku obalíme plátkem anglické a uložíme do pekáčku.

  4. Podlijeme vodou, mezi roládky nastrkáme větvičky rozmarýnu, umytý, neloupaný česnek a kdo má rád, může přidat i čtvrtky cibule.

  5. Přikryjeme alobalem a dáme péct na 170°C, asi na 40 min. Pak odkryjeme a 20-25 min dopečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!