Roláda z červené řepy

Recepty, Předkrmy

Suroviny

Roláda:
4 červené řepy (uvařené a oloupané)
1 červená cibule
3 lžíce olivového oleje
1/2 lžičky provensálského koření
1 lžička sušeného česneku
pepř
sůl
3 lžíce hl. mouky
2 vejce
100 g tvrdého sýra
Náplň:
1 pomazánkové máslo
25 g másla
50 g měkkého sýra
1 až 2 stroužky česneku
2 lžíce bílého jogurtu
1 lžíce pažitky

Postup přípravy receptu

  1. Uvařenou a oloupanou řepu nastrouháme na jemno. Cibuli nakrájíme a orestujeme na oleji, přidáme červenou řepu, okořeníme provensálským kořením, česnekem, solí a pepřem. Necháme vychladnout.

  2. Do vychladlé směsi vmícháme dva žloutky, nastrouhaný sýr, mouku a promícháme.Z bílků ušleháme sníh a do směsi pomalu vmícháme.

  3. Hotovou směs rozprostřeme na plech na pečící papír a pečeme na 180°C cca 20 minut.

  4. Mezitím si připravíme náplň z pomazánkového másla, másla, sýru, rozmačkaného česneku a jogurtu. Vše dobře vyšleháme.

  5. Náplň klademe na upečenou a vychladlou placku, posypeme pažitkou a placku zarolujeme do rolády. Dáme na hodinu do ledničky a podáváme nakrájené na plátky s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!