Roláda s praženými oříšky

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na roládu:
6 vajec (sníh)
150 g moučkového cukru
150 g polohrubé mouky
100 g pražených oříšků
1 vanilkový cukr
Na krém:
250 g másla
120 g cukru
50 g pražených oříšků
2 vajíčka
trochu rumu na ochucení

Postup přípravy receptu

  1. Vyšleháme tuhý sníh z bílků, do něj opatrně vmícháme cukr, oříšky, vanilkový cukr a žloutky ze 6 vajec.

  2. Pečeme na pomaštěném papíru na pečení na 180 asi 1/4 hod. Záleží na troubě, jak komu peče.

  3. Krém: Vyšleháme 250 g másla s 120 g cukru. Pak přidáme 2 žloutky a 50 g pražených oříšků (já měla vlašské, ale jde to i s jinýma). Nakonec ušleháme ze 2 bílků tuhý sníh a do krému opatrně vmícháme. Doporučovala bych sníh šlehat nad parou.Ochutíme rumem.

  4. Upečenou roládu svineme i s papírem a necháme vychladnout.

  5. Po vychladnutí natřeme krémem i zvrchu a posypem ořechy, nebo tím, co máme doma.

  6. Oříšky si upražíme na suché pánvi a vychladlé přidáme do těsta a i krému.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!