Roláda Peříčko

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 vejce
4 lžíce moučkového cukru
4 lžíce kakaa
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání papíru na pečení
250 ml smetany ke šlehání
1 ztužovač šlehačky
1 lžíce moučkového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky utřeme s cukrem a kakaem do husté pěny a zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků.

  2. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný pečící papír, vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 8 minut.

  3. Roládu vyndáme z trouby, přikryjeme dalším pečícím papírem a otočíme, sundáme vrchní pečící papír(na kterém se roláda pekla) a pak i se spodním pečícím papírem svineme a necháme vychladnout.

  4. Smetanu ušleháme se ztužovačem a cukrem dohusta. Natřeme na roládu a dáme do lednice. TIP: Tuto jemnou, lehkou roládu bez mouky můžeme doplnit čerstvým ovocem, nejlepší je s malinami. Ty rozložíme na šlehačku a opatrně roládu stočíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!