Roláda Napoleon

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 listová těsta (-obdélníky 25x37 cm, váha 275 g)
2 vanilkové pudinky
600 ml mléka
5 PL cukru krupice
100 g másla
rum
200 ml šlehačka
ztužovač šlehačky -ale nemusí být
(potravinářská folie 2x délky cca 45 cm.)

Postup přípravy receptu

  1. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink a necháme ho vychladnout. Občas promícháme, aby se neudělal škraloup.

  2. Pak do pudinku přidáme máslo, rum a vyšleháme na hladký krém.

  3. Šlehačku ušleháme se ztužovačem a lehce ji vmícháme do krému. Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzdušnou na 180°C).

  4. Listová těsta nakrájíme na 2 cm proužky, dáme na plechy s pečícím papírem a upečeme do růžova (těsto vidličkou nepropícháváme). Proužky těsta necháme vychladnout.

  5. Na pracovní desku dáme na sebe v zákrytu (jako prodloužení šířky) dvě folie, aby se pak roláda dala dobře zavinout.

  6. Ve spodní třetině ji natřeme krémem, na něj poskládáme vedle sebe proužky listového těsta a opět potřeme krémem. Postup ještě jednou opakujeme.

  7. Nakonec folii s moučníkem pevně zavineme, strany zavážeme provázkem a dáme do lednice.

  8. Druhý den z rolády odstraníme folii, zbylé proužky těsta rukou rozdrtíme, roládu drobkama ze všech stran posypeme a rukama lehce přitlačíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!