Rohlíky kváskove

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

psenicny kvasek 130 g (pomer vody a mouky je 1:1)
Psenicna mouka hl. bila 250 g
Sul 5 g
Cukr hnědý 20 g
Voda 135 g
Maslo nebo jiny tuk 45 g (rozpusteny)
Olej a
sezamová seminka na pomazani a posyp

Postup přípravy receptu

  1. Den předem večer smícháme 1 lžíci kvásku z lednice a přidáme 65 g vody a 65 g mouky. Necháme do rána vykynout při pokojové teplotě.

  2. Ráno smícháme kvásek se vším ostatním kromě soli a necháme 1 hod odpočinout. Potom přidáme do těsta sůl. Necháme kynout asi 5-6 hodin.

  3. Poté rozdělíme na 6-7 stejných dílu a vyválíme do tvaru kosočtverce a smotáme do rohlíků. Dáme na plech na pečicí papír a necháme na teplem místě kynout, až zdvojnásobí objem.

  4. Pomažeme olejem a posypeme semínky. Poté pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut na 200°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!