Rohlíčky s čokoládovo-švestkovou nutelou

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

Švestková nutela:
1,5 kg švestek
100 g kvalitní hořké čokolády
1 vanilkový cukr nebo 2 lžičky vanilkového extraktu
180 g hnědého cukru
3 lžíce rumu (či více dle chuti)
Rohlíčky:
1 balení vegan listového těsta

Postup přípravy receptu

  1. Švestky omyjte a vypeckujte.

  2. Dejte je do hrnce, podlijte troškou vody a rychle přiveďte k varu.

  3. Vařte asi 15 minut, dokud švestky nezměknou.

  4. Po uvaření švestky slijte a přidejte do nich čokoládu (můžete jí předem rozpustit či tvrdou nastrouhat do horkých švestek), vanilku, cukr a rum.

  5. Rozmixujte dohladka tyčovým mixérem.

  6. Nechte přibližně 24 minut odpočinout na chladném místě, poté naplňte do čistých, vařící vodou vypláchnutých uzavíratelných skleniček. Pokud chcete, aby vám nutela vydržela déle, sterilujte ji 15 minut při 80°C.

  7. Na rohlíčky předehřejte troubu na 180°C, listové těsto vyválejte do obdélníku (já kupuji již rozválené těsto) a ten rozkrájejte na asi 12 vysokých trojúhelníků s užší základnou.

  8. Do spodní části každého trojúhelníku dejte asi 1 - 2 lžičky švestkové nutely a pevně zaviňte směrem ke špičce trojúhelníku (dobře utěsněte, jinak náplň vyteče).

  9. Rohlíčky přendejte na pečicím papírem vyložený plech, potřete vodou, posypte cukrem a pečte za občasného kontrolování asi 30 minut.

  10. Podávejte ještě teplé nebo nechte plně vychladnout na pečícím roštu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!