Rohlíčkové koláčky

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
600 g hladké mouky
60 g másla
60 g sádla (dobré domácí)
2 dl mléka
3 žloutky
15 g droždí
špetka soli
80 g cukru
citronová kůra
1 vejce na potření
Tvarohová nádivka:
250 g měkkého tvarohu
1 polévková lžíce vanilkového pudinkového prášku
cukr dle chuti
špetka citronové kůry
velké rozinky (dala jsem místo nich čerstvé ostružiny)
Náplň rohlíčků:
např. skořice, kokos, já jsem dala švestkovou nutellu, nesmí jí být moc, jinak vytéká)

Postup přípravy receptu

  1. Zpracujeme kynuté těsto, pomohla mi pekárna.

  2. Vykynuté těsto rozdělíme na asi 50ti gramové kousky a utvoříme z nich kuličky, které necháme znovu vykynout.

  3. Pak každou rozválíme na kolečko, nařízneme poměrně hluboko ke středu do kříže - viz foto.

  4. Dílky potřeme náplní a zatočíme směrem ke středu, ohneme na rohlíček, položíme na plech vymazaný tukem nebo vyložený papírem na pečení nebo pečící fólií. Doprostřed dáme tvarohovou nádivku, dozdobíme a opět necháme chvíli kynout.

  5. Pak potřeme rozkvedlaným vejcem a upečeme v troubě vyhřáté na 180°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!