Rizoto v hrnci

Recepty, Ostatní

Suroviny

rýže (ne v sáčku:)
lunchmeat (nebo vepřové maso v konzervě)
sáček mražené zeleniny - mrkev, hrášek, kukuřice
1 cibule
sůl
červená paprika

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci si na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme lunchmeat, orestujeme a zasypeme sladkou paprikou.

  2. Přidáme mraženou zeleninu, osolíme, do vody nasypeme rýži a přidáme vodu, aby byla tak 2 cm nad rýži.

  3. Přiklopíme pokličkou a vaříme zhruba 15 minut (podle doby uvedené na obalu rýže). Častěji mícháme, aby se rýže nepřipálila.

  4. Na talíři můžeme posypat strouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!