Rizoto s houbami

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 sáčky rýže
máslo
cibulka
červená paprika
kuřecí vývar
hrášek
mrkvička baby
sušené houby
nastrouhaný sýr
kuřecí maso
pepř
sůl
bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrůlku si dáme máslo a osmahneme si na něm cibulku,která by neměla zhnědnout, stačí jen když spění.

  2. Přidáme na kostičky na krájené kuřecí maso a necháme ze všech stran zatáhnout.

  3. Ochutíme sladkou paprikou, solí, pepřem čerstvou bazalkou.

  4. Teď přidáme důkladně propranou rýži a po promíchání zalijeme kuřecím vývarem. vA na závěrem přimícháme hrášek, mrkvičku a namočené houby.

  5. Vše důkladně promícháme, zaklopíme a přibližně 10 minut mícháme.

  6. Po uplynutí 10 min. zkontrolujeme rýži jestli je dostatečně měkká a když ano, podáváme na talíř s nastrouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!