Rizotko

Recepty, Minutky

Suroviny

Vepřové maso (krkovička anebo které máte po ruce)
rýži
mraženou zeleninu (je jedno jakou, nejradši používám Mochovskou)
hrášek
kukuřici
sýr
sůl
pepř
petrželka
olej
salám (Vysočina)

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce si naleju olej a maso pokrájím, osolím a opepřím, pak nakrájím na kostky, nechám orestovat, po 5-10 minutách poleju maso vodou a nechám dusit, pak přidám zeleninu, hrášek a kukuřici (nemusíte to tam dávat hned, ale můžete to nechat i na ozdobu).

  2. Až bude zelenina a maso měkoučké, tak přidám rýži a vařím, dokud se rýže neuvaří. Dám na talíř, ozdobím hráškem a kukuřicí, posypu sýrem a můžu na to dát i do křupava osmažený salám (Vysočina, Herkules..).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!