Řízky z vepřové panenky se salátem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřová panenka
sůl a pepř
hladká mouka
vejce
strouhanka
Na salát:
4 rajčata
5 listů čínského zelí
Parmezán
1 lžíce olivového oleje
1 lžička balzamikového octa
1 lžička hrubozrnné hořčice
2 plátky toastového chleba
olej

Postup přípravy receptu

  1. Panenku pokrájíme na plátky a zlehka je naklepeme. Osolíme, opepříme a obalíme v trojobalu (hladká mouka, rozšlehané vejce, strouhanka). Osmažíme na oleji dozlatova.

  2. Rajčata pokrájíme na měsíčky, čínské zelí natrháme na malé kousky a vložíme do mísy. V hrnečku smícháme olivový olej, balzamiko, hořčici, řádně promícháme a vmícháme do zeleniny.

  3. Toastový chleba pokrájíme na kostičky a na oleji zprudka osmažíme dozlatova. Řízky podáváme se salátem, který jsem posypala strouhaným Parmezánem a krutony.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!