Řízky z pomalého hrnce

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

plátky vepřového masa (krkovice, kýta)
vejce
hladká mouka
strouhanka
sůl
brambory
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme a obalíme v trojobalu. (My obalujeme v osoleném těstíčku a pak ve strouhance). Prudce osmažíme, jen tak, aby byl hotový obal řízku - pěkně červený, křupavý.

  2. Na dno pomalého hrnce nakrájíme brambory, osolíme je a poklademe nedosmaženými řízky. Na každý řízek položíme plátek másla, zavřeme pokličkou a zapneme na High na 2-3 hodiny.

  3. Po této době jsou řízky hotové - maso měkounké, obal na nich stále dobře drží, voní malinko máslem....a brambory jsou také uvařené, měkké, ale nerozvařené, provoněné máslem z řízků.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!