Řízky z hovězí kližky

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

1200 g hovězí kližky vcelku
Na marinádu:
200 ml podmáslí
1 lžička mletého zázvoru
2 lžičky granulovaného česneku
1 lžíce nasekaných lístků libečku
Na obalení:
hladká mouka
vejce
strouhanka
Na smažení:
2 lžíce oleje
2 cm silný plátek másla
Dále:
3 větší brambory
3 cm silný plátek másla
sůl
celý kmín
nakrájené lístky petrželky

Postup přípravy receptu

  1. Z hovězí kližky vyřízneme středový tvar (váleček) a ten nakrájíme na plátky. Ty z obou stran naklepeme a naložíme do marinády. V lednici necháme uležet do druhého dne.

  2. Oloupané brambory nakrájíme na čtvrtiny, vložíme do nádoby pomalého hrnce (dále jen PH), osolíme a posypeme kmínem.

  3. Plátky masa vyjmeme z marinády, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Tento postup zopakujeme ještě jednou. Poté je v pánvi na rozehřátém oleji s máslem prudce osmažíme do zlatavé barvy.

  4. Osmažené plátky navrstvíme vedle sebe do PH na brambory, na ně opatrně slijeme tuk z pánve a na maso dáme na tenké plátky nakrájené máslo. Hrnec zakryjeme poklicí, zapneme na II. stupeň a necháme pracovat 4 hodiny. Jídlo na talíři posypeme petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!