Řízky v jogurtu

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

3 plátky vepřové krkovice
1 malý bílý jogurt
2-3 stroužky česneku
sůl
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme, osolíme.

  2. Smícháme jogurt s prolisovaným česnekem (můžeme také trochu osolit, jak kdo má rád slané).

  3. Na dno misky rozetřeme trochu jogurtu, dáme plátek masa, potřeme jogurtem a takto střídavě prokládáme podle počtu plátků masa. Končíme jogurtem.

  4. Dáme do lednice uležet přes noc.

  5. Druhý den je obalíme ve strouhance.

  6. Smažíme v rozpáleném oleji.

  7. Jako příloha jsou dobré brambory promaštěné máslem, posypané pažitkou a ozdobené zeleninovou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!