Řízky naruby z vepřové kýty

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřové kýty
6 ks vajec
strouhanka
olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Vejce rozšleháme a dochutíme solí a pepřem.

  2. Plátek masa vložíme do strouhanky a přitlačíme ji, vložíme do rozšlehaných vajec a dáme osmažit na pánvičku s rozpáleným olejem. Po osmažení otočíme z druhé strany. Osmažené plátky narovnáme do hrnce.

  3. Zbylá vajíčka osmažíme a natrháme na kousky a také přidáme na maso. Podlijeme vodou, přiklopíme poklicí a asi 45 minut necháme na sporáku, aby řízečky pěkně změkly. Někdy dávám do trouby v misce z varného skla.

  4. Hotové řízky naruby podáváme s bramborami nebo bramborovou kaší, polijeme šťávou a dozdobíme usmaženými vajíčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!