Řízky na italský způsob

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 vepřové řízky
4 lžíce basilikového pesta
2 cukety
800 g loupaných rajčat v omáčce
1/2 hrsti bazalky
2 Mozarelly
5 lžic smetany
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso potřeme z obou stran pestem-na jeden řízek jednu lžici.

  2. Zapékací mísu vytřeme lehce olejem naskládáme řízky.

  3. Cuketu omyjeme a nastrouháme nahrubo.

  4. Dáme do misky, přidáme nasekanou bazalku, smetanu, rajčata, sůl a pepř. Promícháme a dáme na řízky.

  5. Mozarellu nakrájíme na plátky dáme na zeleninovou směs a dáme do péct do 200°C předehřáté trouby cca na 50 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!