Řízek z uzené krkovice a šťouchané brambory s červenou paprikou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

Řízky:
600 g uzené krkovice
hladká mouka
vajíčka
strouhanka
sádlo nebo olej
Brambory:
600 g brambor
olej nebo máslo
1 červená paprika
sůl
mletá paprika
pepř
voda

Postup přípravy receptu

  1. Řízky: Uzenou krkovičku nakrájíme na plátky, ale nenaklepáváme. Opepříme. Můžeme je také potřít lehce česnekem. Obalíme v trojobalu (hladká mouka, osolená vajíčka a strouhanka) a smažíme. Řízky dáme do tepla a připravíme si brambory.

  2. Brambory: Oloupané a omyté brambory uvaříme do měkka v osolené vodě, vodu scedíme a brambory rozšťoucháme. V pánvi rozehřejeme olej či máslo a vložíme červenou papriku nakrájenou na kostičky. Přiklopíme a dusíme, dokud paprika nezměkne. Vsypeme lžičku mleté papriky a zlehka zapražíme. Máslo i s paprikou vlijeme do brambor a řádně promícháme. Podle chuti dosolíme a opepříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!