Řízek Diplomat

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

Vepřová krkovička - 4 plátky po cca 150g
sůl
vejce 1ks
voda 1,5 dcl
mouka 1-2PL
starší rohlíky 4 ks
máslo 40g

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky nakrájíme na velmi tenké nudličky.

  2. Z vejce, mouky a vody uděláme těstíčko a lehce přisolíme.

  3. Vepřové maso opláchneme, osušíme, mírně osolíme a naklepeme.

  4. Takto připravené maso namočíme v těstíčku a poté obalujeme v nudličkach z rohlíků, klademe na plech a pečeme v troubě na 160°C cca 20minut do zlatova, před dopečením na každý řízek položíme tenký plátek másla a dopečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!