Řízečky v křupavém kořeněném těstíčku

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 kuřecí řízky
sůl
Na těstíčko:
3 vejce
1 hrst strouhanky (nebo podle potřeby i více)
1 polévková lžíce dijonské hořčice
1 polévková lžíce oleje
2 polévkové lžíce sójové omáčky
2 velké stroužky česneku
1 polévková lžíce sušené majoránky (nebo čerstvé)
1 polévková lžíce koření adžika (každý může dát své oblíbené)
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Všechny přísady na těstíčko důkladně promícháme tak, aby bylo bez hrudek. Maso nakrájíme na menší řízečky, naklepeme, osolíme a naložíme je minimálně na 3 hodiny do lednice.

  2. Pořádně promícháme, aby těstíčko maso obalilo ze všech stran. Lze samozřejmě nechat v lednici i přes noc, o to lépe. Poté i s těstíčkem pečeme pozvolna dozlatova na oleji, těstíčko před obrácením ještě rozetřeme po povrchu a otočíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!