Risotto alla milanese

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

300 g rýže Arborio
450 ml kuřecího bujónu nebo vývaru
70 g přepuštěného másla (ghí)
1 najemno nakrájená šalotka
1 dcl bílého vína
šafrán
Parmazán
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpuštěném másle orestujeme šalotku. Po chvilce vsypeme rýži, kterou předem neproplachujeme. Zrnka se lépe zatáhnou. Rýži zalijeme bílým vínem, necháme ho trošku odpařit a po troškách přiléváme vývar. V polovně vaření opatrně vmícháme šafrán, který nám risotto zabarví do žluta. Rýže musí zůstat tzv na skus.

  2. Uhasíme plamen, v rizotu necháme rozpustit kousek másla.

  3. Přidáme nastrouhaný parmazán a důkladně promícháme. Vznikne nám jemný a hladký krém. Podle potřeby dochutíme solí a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!