Ricottový chlebíček s lískovými oříšky

Recepty, Moučníky

Suroviny

300 g hladké mouky
1/2 sáčku prášku do pečiva
100 g mletých lískových oříšků
4 vejce
125 g cukru
citrónová kůra
špetka soli
150 g oleje
250 g ricotty
100 ml mléka
80 g sušených brusinek
80 g celých lískových oříšků

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme mouku s práškem do pečiva a mletými oříšky. V jiné míse šleháme vejce s cukrem, citrónovou kůrou se špetkou soli asi 5 minut, dokud není směs hladká a nadýchaná.

  2. Tenkým pramínkem přilijeme olej, vmícháme moučnou směs, ricottu a mléko, nakonec zlehka zamícháme rozinky a oříšky.

  3. Těsto přelijeme do chlebíčkové formy a vložíme do trouby předehřáté na 170°C. Pečeme asi hodinu dle zkušeností s vlastní troubou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!