Řezy Bohemia

Recepty, Moučníky

Suroviny

13 bílků
400 g krystalového cukru
140 g mletých ořechů
50 g hrubé mouky
50 g kakaa
Náplň:
4 vejce
8 PL krystalového cukru
3 PL kakaa
250 g másla
1 PL rumu
Poleva:
100 g čokolády
100 ml šlehačky

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a šleháme, až je hmota tuhá.

  2. Potom zlehka přimícháme mleté ořechy a mouku, smíchanou s kakaem.

  3. Těsto rozdělíme na tři plechy vyložené pečícím papírem a v mírně vyhřáté troubě upečeme.

  4. Upečené vychladlé pláty dáme na utěrku a opatrně strhneme pečící papír. Potřeme připravenou náplní, spojíme a necháme uležet.

  5. Povrch moučníku polijeme čokoládovou polevou.

  6. Náplň: Vejce cukr a kakao ušleháme nad parou do zhoustnutí.

  7. Necháme vychladnout a pomalu přidáváme do změklého a umíchaného másla.

  8. Nakonec dochutíme rumem a ještě promícháme.

  9. Poleva: Čokoládu se šlehačkou rozpustíme nad parou a pořádně umícháme dohladka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!