Restovaný Hermelín v alpské šunce

Recepty, Sýry

Suroviny

2 ks Hermelínu na vaření
2 jarní cibulky s natí
4 plátky alpské šunky
olej
majonéza nebo tatarka

Postup přípravy receptu

  1. Hermelín lehce potřeme olivovým olejem, zejména proto, aby na něm lépe držela alpská šunka.

  2. Po potření Hermelín tedy obalíme do kabátku z alpské šunky (dle šířky plátku použijeme jeden nebo dva).

  3. Rozpálíme teflonovou pánev a obalená kolečka hermelínu v alpské šunce do ní vložíme. Opékáme, až je šunka křupavá – cca 3 minuty z každé strany.

  4. Na talíř nakrájíme jarní cibulky na kousky velikosti nám vyhovující (někdo rád špalíčky, jiný zase jemná kolečka) a na vyrobené cibulkové lůžko“ položíme zlatavě orestované Hermelíny se šunkou.

  5. Podáváme s křupavou bagetkou – nejlépe čerstvě rozpečenou. Dle chuti můžeme přidat tatarku nebo jemnou majonézu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!