Restovaná vepřová játra s opečenou zeleninou

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

cca 400 g vepřových jater
1/2 lilku
1/2 cukety
1 červená, popřípadě žlutá kapie
2-3 větší stroužky česneku
2 špetky tymiánu
1 lžička sojové omáčky
sůl, pepř
olivový olej pod zeleninu
slunečnicový olej pod játra
1/2 cibule

Postup přípravy receptu

  1. Lilek nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme vypotit asi 15 minut. Pak jej otřeme papírovou útěrkou a nakrájíme na kostičky. Také cuketu a kapii nakrájíme na kostičky.

  2. V pánvi rozehřeleme olivový olej. Česnek nakrájíme na tenké plátky a dáme ho rozvonět na pánev. Postupně přidáme lilek, cuketu a kapii, osolíme, opepříme, přidáme tymián a bez poklice na prudším ohni tak 10 minut restujeme. Pak oheň ubereme a restujeme zeleninu ještě asi 7-10 minut. Dochutíme sojovkou a odstavíme.

  3. Játra nakrájíme na potřebné porce a opepříme je. Z každé strany je opečeme na oleji, několikrát obrátíme, aby játra měla patřičnou světle hnědou barvu. Během opékání do pánve s játry přihodíme cibuli nakrájenou na půlměsíčky. Opekáme ji zhruba tak dlouho, jako játra, dáváme pozor, abychom ji nespálili. Hned když játra vyjmeme z pánve, lehce je osolíme a ještě na chvíli přikryjeme talířkem.

  4. Hotová játra podáváme se zeleninou a opečenou cibulí..


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!