Řecké opečené brambory

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1 kg nových brambor s pěknou slupkou
2 malé křehké cukety
svazek zelené cibulky
100 g černých oliv
100-150 g balkánského sýra nebo fety
několik sušených rajčat v oleji (nemusí být)
4 neoloupané stroužky česneku
olivový olej
pepř
sůl
čerstvý tymián

Postup přípravy receptu

  1. Brambory i se slupkou umyjeme a nakrájíme na kostičky. Vložíme do pánve s rozpáleným olivovým olejem, přidáme neoloupaný česnek, několik snítek tymiánu a opékáme doměkka.

  2. Když jsou brambory téměř měkké (cca 20 minut), přidáme cuketu nakrájenou na čtvrtkolečka, šikmé proužky cibulky a opékáme ještě asi 5 minut. Na závěr přidáme kostičky sýra, půlky oliv, případně okapaná sušená rajčata a teprve nyní osolíme a opepříme. Prohřejeme a podáváme horké.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!