Recept na segedinský guláš III.

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

400 g vepřové plece
1/2 velké cibule
20 g špeku
40 g tuku
mletá paprika
2 bobkové listy
400 g kysaného zelí
1,5 lžičky hladké mouky
2 lžíce kysané smetany
voda
kmín
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kousky. Na nakrájeném rozškvařeném špeku a polovině dávky tuku osmahneme najemno nakrájenou cibuli do růžova. Přidáme nakrájené maso, osmahneme, poté přisypeme mletou papriku, zpěníme ji a základ zalijeme vodou. Okmínujeme, osolíme, přidáme bobkový list a maso dusíme.

  2. V polovině dušení k masu přidáme nakrájené kyselé zelí a opět dusíme. Na závěr zahustíme guláš zásmažkou, připravenou z druhé poloviny tuku a mouky, rozmícháme a provaříme.

  3. Před koncem úpravy zjemníme guláš kysanou smetanou, dosolíme a krátce povaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!