Recept na nudličky „won ton“

Recepty, Ostatní

Suroviny

250 g hladké mouky
80 ml vody
1 celé vejce
sůl
olej na smažení
kastrůlek s vyšším dnem

Postup přípravy receptu

  1. Z jednoho vejce, soli, 80 ml vody a 250 g hladké mouky vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské fólie nebo mikrotenového sáčku. a necháme je 30 minut v lednici odpočinout.

  2. Na pomoučeném válu co nejtenčeji vyválíme placku, z které krájíme nudličky asi 5-10 mm široké. Na krájení jsem použila kráječ na pizzu.

  3. Jednotlivé nakrájené nudličky natočíme na dřevěný váleček, já jsem použila drtič na mojito. Nudličky spouštíme opatrně do rozpáleného oleje, kde se vytvoří různorodé tvary. Smažíme je ve vyšší vrstvě oleje (cca 2,5 cm).

  4. Mám zkušenost, že je lepší upéct nudličky do barvy lesního medu. Jsou křupavější - a křupavé i déle vydrží. Světlé časem měknou a nebudou vám tolik chutnat. Smažené nudličky nejsou nasáklé tukem. Kdo má rád pikantní, může do těsta přidat sušené chilli.

  5. Nudličky jsou chutným doplňkem zeleninových salátů. Dají se namáčet do různých omáček, poslouží i jako vhodná příloha k hustým omáčkám podávaným třeba k hovězím líčkům. Samostatně jsou skvělé k pivu, vínu, grilované zelenině i grilovaným masům.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!