Rebarborový koláč z celorznné mouky s drobenkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

asi 5 stonků rebarbory
90 g másla
1 prášek do pečiva
150 g cukru moučka
180 ml mléka
2 žloutky
125 g hladké mouky
125 g celozrnné mouky
Drobenka:
45 g másla
100 g polohrubé mouky
50 g cukru krupice

Postup přípravy receptu

  1. Zpracujeme žloutky se změklým máslem, cukrem a mlékem.

  2. Přidáme oba druhy mouky prosáté s práškem do pečiva.

  3. Vše dobře promícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech.

  4. Stonky rebarbory oloupeme, nakrájíme na kostičky a spaříme vroucí vodou. Rozprostřeme na těsto.

  5. Připravíme si drobenku smícháním 3 surovin a dobře rukama propracujeme.

  6. Koláč posypeme drobenkou a pečeme 45 minut při 160°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!