Rebarborový jednoduchý koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

rebarbora
cukr krupice
vanilkový cukr
300-400 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
špetka sody Bicarbony
2 vejce
mrkev
2 dl oleje

Postup přípravy receptu

  1. Rebarboru očistíme, nakrájíme na kostky a zasypeme cukrem. Rebarbora pustí šťávu, když jdeme okolo, promícháme.

  2. Nastrouháme mrkev na jemném struhadle pro barvu, dáme vejce, mouku s práškem do pečiva a sodou, nakonec olej. Když je těsto řídké, přidáme trošku polohrubé mouky.

  3. Pečeme na 180°C a asi v polovině ztlumíme.

  4. Můžeme posypat vanilkovým cukrem nebo potřít ještě teplé 2 až 3 zakysanými smetanami. Taky pro změnu potřeme puding rosolem, já na chuť do celkového množství, a to je 4 - 5 dl, přidávám jablečný sirup. Natírám po vychladnutí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!