Rebarborovo švestkový koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
400 g hladké mouky
80 g cukru
3 žloutky
1/2 kypřicího prášku
špetka soli
200 g másla nebo Hery
2 lžíce vody
Náplň:
400 g rebarbory
300 g švestek (čerstvé nebo kompotované)
300 g cukru (použila jsem třtinový)
Sněhový vršek:
3 bílky
150 g cukru
1 skořicový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Těsto: všechny uvedené suroviny smícháme a vypracujeme těsto, které buď vyválíme a nebo rovnou roztáhneme rukama po plechu.

  2. Rebarboru očistíme a nakrájíme na kostičky, smícháme s cukrem. Na připravené těsto rozložíme švestky a zarovnáme je rebarborou. Dáme péct cca na 180°C na 15 minut.

  3. Během doby pečení připravíme tuhý sníh z bílků do kterého všleháme cukr. Po 15 minutách pečení rozprostřeme po celé ploše koláče ušlehaný sníh a dopékáme, dokud sníh nechytne barvu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!