Ražniči na plechu vše v jednom

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g plece
300 g kuřecích prsou
Marináda:
sojová omáčka
šťáva z jednoho citrónu
plná polévková lžíce medu
2 lžíce oleje
trochu sweett chilli omáčky
2 cibule
1 červená a 1 bílá paprika
2 nožky klobásy
2 tenké vídeňské párky
20 dkg anglické slaniny
1 menší cuketa
10 stroužků česneku

Postup přípravy receptu

  1. Oboje maso nakrájíme na kousky velikosti sousta, nasolíme, opepříme. Ingredience na marinádu smícháme, rozšleháme a vložíme maso. Marinujeme 24 hod.

  2. Klobásu nakrájíme na kolečka. Tenké párky na špalíčky a konce nařízneme do kříže, aby se při pečení krásně rozevřely. Cibuli nakrájíme na silnější měsíčky, papriky na čtverečky, stejně, stejně tak cuketu a anglickou slaninu. Česnek oloupeme a necháme stroužky vcelku.

  3. Vše smícháme dohromady spolu s masem, posolíme a zastříkneme sojovou omáčkou. Dáme péct do remosky. Občas promícháme. Zastříkneme trochu vodou, aby se udělal výborný sosik.

  4. Podávala jsem s americkými bramborami na způsob 2x smažených hranolků, domácí tatarkou a k tomu přílohová cuketa.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!