RAW/vegan jednohubky s fermentovaným sýrem a pažitkou

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

Krekry:
200 g lněných semínek
50 g slunečnicových semínek
koření dle sebe
sůl
1 lžička oleje rostlinného
Vegan sýr:
250 g kešu ořechů nepražených
probiotika (kapsle nebo vegan)
2 PL gelu z irského mechu (mořská řasa)
šťáva z 1/2 citronu
pažitka
sůl, pepř
bylinky na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Namočte lněná a slunečnicová semínka do misky s čistou vodou tak, aby byla ponořena, na 2-3 hodiny. Namočte zároveň zvlášť kešu ořechy do vody na min 2-3 hod.

  2. Kešu ořechy pak trochou vody a irským mechem rozmixujte na krémovou hmotu. přidejte probiotika (1-2 kapsle) a dejte do misky, kterou zakryjte a nechte to druhého dne fermentovat (min 12 hod).

  3. Směs namočených semínek dochutíte bylinkami a kořením dle sebe, možno i přidat jemné nakrájenou jarní cibulku či česnek, dle vlastní chuti. Na plech dejte pečicí papír a na něj dělejte tenčí placky. Můžete použít formičku, aby byla stejná a pak sušte v malinko pootevřené troubě na 50ti stupních. Pokud chcete mít krekry hotové rychleji, zvyšte teplotu na 100 stupňů a sušte.

  4. Druhý den fermentovanou směs z kešu a irského mechu dochutíte olivovým olejem, citronem, solí či lahůdkovým droždím a přidáte jemně nakrájenou pažitku. Sýrem pak můžete zdobit vaše krekry a navrch můžete posypat bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!