Ravioli plněné okounem na pomerančích
Recepty, TěstovinySuroviny
- Těsto na Ravioli:
- 250 g semolinové mouky (mouka z tvrdozrnné pšenice)
- 2 celá vejce
- Náplň:
- 300 g filet okouna nilského
- 4 sardinky v oleji
- 50 g másla
- 1/2 skleničky bílého vína
- 1 vejce
- 1 stroužek česneku
- sůl
- Omáčka:
- 2 pomeranče
- 50 g másla
- hladkolistá petrželka
Postup Ravioli plněné okounem na pomerančích
Postup přípravy receptu
-
Rybu nakrájejte na kousky.
V hrnci poduste na másle česnek, rozpusťte na něm sardelky, po chvíli přidejte rybu. Pomalu restujte, osolte a podlijte vínem. Přikryjte a vařte dalších 10 minut, příp. podlijte trochou vody.
Rybu umelte (nebo usekejte mikroprocesorem, možná by to zvládl i tyčák), utřete s 1 vejcem a vzniklou směs odložte.
Zadělejte mouku s vejci, uválejte tenký plát (ručně nebo strojem na těstoviny), poklaďte ho náplní a utvořte ravioly (konkrétní tvar už je na Vás).
Ravioli uvařte ve slané vodě a krátce je ještě povařte na pánvi, kde si ještě předtím rozehřejte máslo s vymačkanou šťávou z obou pomerančů.
Ravioli instalujte na talíř, lehce polijte omáčkou z pánve, posypte petrželkou a ozdobte pomerančovou kůrou (buďto čerstvou nebo udělejte chipsy - na másle krátce osmažte proužky kůry, osolte, lehce opepřete, osušte na ubrousku).