Ravioli plněné okounem na pomerančích

Recepty, Těstoviny

Suroviny

Těsto na Ravioli:
250 g semolinové mouky (mouka z tvrdozrnné pšenice)
2 celá vejce
Náplň:
300 g filet okouna nilského
4 sardinky v oleji
50 g másla
1/2 skleničky bílého vína
1 vejce
1 stroužek česneku
sůl
Omáčka:
2 pomeranče
50 g másla
hladkolistá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Rybu nakrájejte na kousky.

  2. V hrnci poduste na másle česnek, rozpusťte na něm sardelky, po chvíli přidejte rybu. Pomalu restujte, osolte a podlijte vínem. Přikryjte a vařte dalších 10 minut, příp. podlijte trochou vody.

  3. Rybu umelte (nebo usekejte mikroprocesorem, možná by to zvládl i tyčák), utřete s 1 vejcem a vzniklou směs odložte.

  4. Zadělejte mouku s vejci, uválejte tenký plát (ručně nebo strojem na těstoviny), poklaďte ho náplní a utvořte ravioly (konkrétní tvar už je na Vás).

  5. Ravioli uvařte ve slané vodě a krátce je ještě povařte na pánvi, kde si ještě předtím rozehřejte máslo s vymačkanou šťávou z obou pomerančů.

  6. Ravioli instalujte na talíř, lehce polijte omáčkou z pánve, posypte petrželkou a ozdobte pomerančovou kůrou (buďto čerstvou nebo udělejte chipsy - na másle krátce osmažte proužky kůry, osolte, lehce opepřete, osušte na ubrousku).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!